Pagina 1 van 1

Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 03 jun 2015, 09:27
door Lizelore
Al jaren klaagt Maaike van buikjespijn (gelijk zij het noemt). Dat gaat op en af. Eerst linkten we het aan zenuwen: nieuwe veranderingen, dingen die op til waren, ... Want in die periode bleek het altijd harder te zijn.
Dit jaar werd het precies erger en hebben we ook beslist verder te gaan totdat we weten hoe en wat.

De huisdokter liet haar gaan voor een echo en sprak over een "verstopping". Iets wat wij raar vonden aangezien ze elke dag flink naar de grote wc gaat. En inderdaad het bleek een verstopping maar nogal hoog in de darmen. Ze kreeg medicijnen maar die hielpen niet.
Wij dus terug en werden doorverwezen naar de kinderarts.

Die moest alvast lachen met de dosis medicijnen. Blijkbaar voor Maaike haar leeftijd nogal laag. Dus anderen gekregen. EN hij vindt ook dat we naar de oorzaak moeten zoeken. Hij zei "ik kan medicijnen voorschrijven en dan is het voor een tijdje weg maar het gaat terugkomen. We gaan dus zoeken naar een oorzaak en hopelijk ook vinden". Goed dus.

Ze hebben alvast bloed getrokken maar dit ging niet goed. Maaike was heel flink maar ze kregen er amper iets uit. 2 keer geprobeerd en maar heel weinig bloed. Ze gaan de testen daarmee proberen maar als het niet genoeg is gaan ze toch proberen nieuw bloed te nemen.
Volgende week dinsdag moet ze binnen voor een lactosetest.

Hij test tenminste wel op een allergie, ... Als we bij de dokter zeiden "kan het geen allergie zijn" dan wuifde die dat weg "ze heeft toch geen diarree".

Hopelijk komt iets uit die testen!!

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 03 jun 2015, 15:15
door molly
Goed dat je bij iemand bent terecht gekomen die er op doorzoekt.

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 10 jun 2015, 14:56
door ElLoLa
Ik duim mee dat jullie snel een antwoord krijgen!

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 16 jun 2015, 19:06
door g&f&s
,mss ook op gluten laten testen dan? Want daar lopen sommige kinderen soms ook al,even mee rond voor het echt vastgesteld wordt. Omdat het ook kan verschillen hoe het zich uit.

Hopelijk toch genoeg bloed om alles te kunnen onderzoeken en snel duidelijkheid,zodat jullie kunnen werken aan een oplossing.

Doei
G&F&S&F

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 22 jun 2015, 11:37
door Sandy
Lizelore,

al meer nieuws over de testen?

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 23 jul 2015, 07:23
door Spooky
nog nieuws?

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 28 jul 2015, 08:30
door Lizelore
Ondertussen is alles onderzocht geweest (ook gluten, ...). Er is uitgekomen dat ze lactose-intolerant is. Niet heel fel maar genoeg om te klagen van buikpijn.
Nu moeten we zoeken van wat ze wel buikpijn krijgt en van wat niet. Het is dus nog niet dat we direct alle melkdingen moeten laten vallen.

En na een maand hebben we al een heel ander kind. Ze klaagt niet meer van buikpijn (enkel natuurlijk als ze toch iets verkeerds gegeten heeft).

Het is even zoeken, ... maar we zijn blij dat ze na al die jaren eindelijk geen last meer heeft. Dan te weten dat we al van baby af denken aan zoiets of een andere allergie maar iedereen altijd maar zei dat dat niet waar is en blablabla.

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 28 jul 2015, 14:16
door g&f&s
Dat bewijst toch dat je gevoel vaak wel juist zit he.

Gelukkig hebben jullie nu een oorzaak en bestaan er enorm veel producten lactosevrij. Heb dat ook tijdje gebruikt toen ik op zwaar dieet stonde voor Flynn die op heel wat dingen reageerde.

Doei

G& F&S&F

Re: Buikjespijn

BerichtGeplaatst: 12 aug 2015, 19:17
door Sandy
Moet ergens een opluchting zijn dat jullie eindelijk weten wat en hoe! Kunnen jullie haar helpen waar kan!