avondonderwijs

Moderators: g&f&s, mini

avondonderwijs

Berichtdoor beefje » 13 maart 2012, 20:38

de knoop is zo goed als doorgehakt
ik wil mijn masters halen (in de psychologie)
ik kan een schakelprogramma volgen omdat ik reeds een bachelor heb in psychologie en dan ineens daarna naar master door
ik zou doodgraag kinderpsychologie doen en dan later zelf een praktijk starten....
dus ik ga mij beginnen informeren zodat ik in september kan starten....

Ik ga eens horen bij de VUB hoe dat dat zit juist allemaal

heeft er hier iemand ervaring in het behalen van een diploma hoger onderwijs in avondonderwijs?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
beefje
Embryo
 
Berichten: 7177
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:51
Woonplaats: waarloos

Re: avondonderwijs

Berichtdoor bioMam » 13 maart 2012, 21:30

Sjiek en dat is wel een hele knoop om door te hakken hè. Ik heb zelf wel een tijdje enkele modules psycho gevolgd (en er zelfs met succes examens van afgelegd) via de Open Universiteit in Antwerpen - die zitten in de Blindestraat, vlak aan het UFSIA. Het was volledig zelfstudie en dus best zwaar en ik moest toen wat kiezen omdat ik het combineerde met een baby, een GPB-opleiding en een zieke partner (A zat toen plots een aantal maanden thuis en dat was echt zwaar) en daarnaast gaf ik ook enkele uren per week (taal)les aan volwassenen dus dat werd echt allemaal te veel van het goede, maar ik moet zeggen dat ik over de OU wel heel tevreden was. Je kan daar op afspraak en via mail dingen regelen en hun materiaal is echt overzichtelijk en zeker wel op een degelijk niveau. Het is eigenlijk wel Nederlands en soms merk je dat wat, dat het uitgaat van Heerlen en dat ze hun materiaal overr heel Nederland en Vlaanderen verdelen, maar het is echt top. Soms kan je op hun site nu ook wat proeflessen of minimodules gratis vinden trouwens.
De VUB ken ik alleen vaag omdat de ex van mijn vriendin daar ooit nog les gaf als assistent in de rechten en tja, avonden in Brussel dat lijkt me toch ook alweer een stap op zich, maar ik moet niet veel zeggen hè ;) en ik denk dat het nu de ideale moment is om je te informeren, want blijkbaar zijn er nu overal infodagen gepland voor van die opleidingen en met een schakelprogramma je studieduur verkorten is veel waard hè. Ik weet nog dat ik voor mijn GPB dacht dat die paar vrijstellingen voor mij nu niet speciaal hoefden, maar tijdens het traject zelf was ik dan toch maar wat blij dat er wel een beetje "wegviel" en er enkele examens minder te doen waren zo, want het is niet simpel met een gezin om dat allemaal t combineren, maar je wil dit al lang hè en ik denk echt dat je er voor moet proberen te gaan. Ik zie elke keer weer hoeveel van de mensen die ik ken zich nu omscholen en dan bedenk ik weer dat ik de stap ook maar eens moet zetten - je hebt het misschien al gezien dat ik het toch tug overweeg, maar dan in een iets andere richting, want ik blijf spelen met dat idee om zorgjuf te worden. Nu ja, het zou nog mooi aansluiten en wie weet kunnen we dan ooit nog in zekere zin samenwerken. :mrgreen:
Zou je trouwens als kinderpsychologe in een centrum willen werken of eerder een zelfstandig praktijk met speltherapie en zo willen runnen? Of combineren? Enfin, dat kan je dan nog zien natuurlijk ...
Toi toi toi en ik hoop dat je er echt in slaagt.
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
bioMam
Embryo
 
Berichten: 6836
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:39

Re: avondonderwijs

Berichtdoor Vivache » 13 maart 2012, 22:08

tja ik volg nu hoger onderwijs SLO in avondonderwijs
maar ik volg het nog hé dus ik weet niet of ik je kan helpen met iets?
Avatar gebruiker
Vivache
Baby
 
Berichten: 19592
Geregistreerd: 07 sep 2009, 19:19
Woonplaats: Dichtbij Mini :-)

Re: avondonderwijs

Berichtdoor beefje » 14 maart 2012, 07:22

mijn vraag is dat vooral of dat wat te doen is
ik zit nog in halftijds tijdskrediet tem aug 2013 dus volgend jaar zal dat niet zo moeilijk zijn denk ik, dan heb ik overdag wel tijd om aan huiswerk te werken en te blokken
maar daarna is het in principe FT werken, al ga ik wel minder uren aanvragen

ik denk dat ik wss eerst wat ervaring als psychologe ga opdoen in een centrum en van daaruit eigenlijk combineren met het opstarten van een eigen praktijk.....
mijn een beetje werkervaring eerst op het werkveld lijkt me niet onverstandig.

Ik zou niet kiezen voor zelfstudie omdat ik weet dat ik ook gewoon al veel opsteek van in de les te volgen
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
beefje
Embryo
 
Berichten: 7177
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:51
Woonplaats: waarloos

Re: avondonderwijs

Berichtdoor bioMam » 14 maart 2012, 09:04

Ja, wel, ik verveel me vaak in de lessen, maar steek er toh veel uit op en met al de cursussen die ik al heb gevolgd, moet ik zeggen dat les volgen "gemakkelijker" is dan zelfstudie. Ik heb mijn GPB eerst ook op avonden gedaan, maar ben dan omgeschakeld naar een school waar het volledig op zaterdag kon: zo 1 dag per week volledig opofferen kwam gemakkelijker uit en zeker als je met een heel kleintje zit, al maak ik me wel zorgen over hoe ik dat eventueel ga aanpakken voor twee volle lesdagen, maar ja, mijn situatie nu is ook heel anders dan toen.
Ik heb het ook nooit met een FT job gecombineerd eigenlijk, al deed ik tijdens mijn eerste job wel nog 3 cursussen in avondschool die ik op 3 avonden in 4 dubbele lesblokken volgde en dat was dan ten ik nog single was al een heel gerush: van werk naar huis, rap eten, rap naar de les en laat thuis. Dat zijn dingen waar je ook rekening mee moet houden, want je hebt nu nog kinderen om rekening mee te houden dus ik zou eens op een rij zetten hoe je dat praktisch aanpakt. Hoeveel dagen per weekheb je les? Hoe vang je die wat op? Wat voor uren zijn het? Moet er iets of iemand geregeld worden om thuis de boel ondertussen draaiende te houden? Kan je overdag effectief studeren? Hou er ook rekening mee dat je ingeplande blokken om thuis aan je studie te werken al eens in het water kunnen vallen als je met zieke kindjes of pedagogische studiedagen of zo van hun schooltje zit ... al valt er altijd wel een mouw aan te passen, maar het is toch helemaal anders dan wanneer je alleen naar jezelf te zien hebt hè.
Ik denk dat je de studie op zich zeker wel gaat aankunnen hoor en het zal met momenten echt moeilijk worden, maar we gaan je daar dan wel doortrekken. ;) We kunnen je - o.a. hier op het forum - supporteren hè. Wat steun is zeker van belang. Ik weet nog hoe vervelend ik het vond dat ik me tov mijn schoonfamilie en zo moest verantwoorden: waarom studeerde ik toch nog van die dingen? :roll: Tja, die vraag gaan ze volgend jaar vast weer stellen als ik de knoop moest doorhakken om er ook terug voor te gaan - ik loop echt te twijfelen nu ... maar ik zou er in jouw plaats zeker voor gaan. (Gemakkelijk gezegd natuurlijk. :mrgreen: ;) LOL)
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
bioMam
Embryo
 
Berichten: 6836
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:39

Re: avondonderwijs

Berichtdoor Spotje » 14 maart 2012, 20:47

mooi plan!!
ik wens je alle succes
sterk hoor!
mama's lieve schatten....
Afbeelding Afbeelding
Avatar gebruiker
Spotje
Embryo
 
Berichten: 5334
Geregistreerd: 07 sep 2009, 11:04

Re: avondonderwijs

Berichtdoor Sandy » 14 maart 2012, 20:53

Ewel, ik wens je ontzettend veel succes meid!!
Petje af voor vrouwen die een gezin, werk en studie combineren.... :)
Afbeelding Afbeelding
Sandy
Foetus
 
Berichten: 12650
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:04
Woonplaats: Maldegem, Oost-Vlaanderen

Re: avondonderwijs

Berichtdoor Vivache » 14 maart 2012, 22:33

ik vind het héél druk
maar ja het is ook momenteel druk met lessen voorbereiden en zo
misschien dat het met een 'gewone' job nog anders is

maar ik merk dat ik in de avondschool de enige ben die het nog eenbeetje bij probeer te houden
er zitten er daar die nog nooit hun boek hebben uitgehaald
Avatar gebruiker
Vivache
Baby
 
Berichten: 19592
Geregistreerd: 07 sep 2009, 19:19
Woonplaats: Dichtbij Mini :-)

Re: avondonderwijs

Berichtdoor Spotje » 16 maart 2012, 20:16

bij ons zitten er daar ook waarvan ik me afvraag wat ze er zoeken hoor
meer niet komen dan wel, de puber uithangen, niet meewerken...
their loss
mama's lieve schatten....
Afbeelding Afbeelding
Avatar gebruiker
Spotje
Embryo
 
Berichten: 5334
Geregistreerd: 07 sep 2009, 11:04

Re: avondonderwijs

Berichtdoor Thai » 16 maart 2012, 21:22

Heel veel succes Beefje, ik weet gewoon dat je het schitterend gaat doen. Het gaat moeilijk zijn, maar denk aan hetgeen je op het einde van de rit in je handen gaat hebben ;)
AfbeeldingAfbeelding Afbeelding
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
Thai
Embryo
 
Berichten: 5583
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:27
Woonplaats: Hasselt

Re: avondonderwijs

Berichtdoor beefje » 17 maart 2012, 07:58

@ spotje, dat is echt wel erg zo'n ingesteldheid en dat eigenlijk bij volwassen mensen :roll:

@Thai : thanks

ik ga me zeker informeren al begint nu de onzekerheid toe te slaan, kan ik het wel aan, hoe ga ik dat doen etc?
eerst moeten we hier wat op ons plaats zitten hoor. Ik merk nu dat ik met mijn bacholor in de psychologie niet echt aan het soort werk geraak wat ik graag wil doen (begeleiden van kinderen), nee op zich ben je dan opvoedster of gewoon begeleidster in een centrum of opvangcentrum en ik wil net meer zijn dan dat en mijn eigen accent kunnen leggen

ik had deze opleiding graag in Nederland gevolgd maar dat is helaas enkel maar dagonderwijs, al ben ik er een paar jaar geleden eens een lesje gaan meevolgen in het laatste jaar daar en had toen op een vraag geantwoord van die prof en dat was helemaal juist en ik kreeg daar nogal een dikke pluim voor van die prof desondanks ik daar dus niet ingeschreven was en geen les volgde :oops: :D :oops: Maar de losse omgang daar met de studenten lag me wel beter dan het strictere onderwijs hier in België met nog altijd de afstand tussen prof en leerling. Maar soit, het kan nu niet dus dat is jammer.
Ik wil dus eerst een goede basis opbouwen met een diploma en me dan verdiepen in speltherapie en me daar dus in specialiseren.

Ik denk dat ik 2 avonden in de week les heb op de VUB en dat zal dan goed zien zijn met B hoe dat haalbaar is maar daar moet ik dus nog achter informeren.
Ik zal eens zien wanneer ze infodag hebben daar.
Enfin, ik ben nog altijd wat onzeker van aard en denk maar al te vaak dat ik te dom ben voor zo'n dingen en dat niet ga kunnen maar moet me daarover zetten, ik weet ergens wel dat ik heel wat in mijn mars heb en iets dat me interesseert leert natuurlijk ook vlotter
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
beefje
Embryo
 
Berichten: 7177
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:51
Woonplaats: waarloos


Keer terug naar Mama's en papa's die werken of studeren

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten