Eindelijk

Moderators: Sandy, g&f&s

Eindelijk

Berichtdoor Lizelore » 25 feb 2015, 11:00

Eindelijk ... dat was het woord dat gisteren door mijn hoofd gierde en nu nog steeds.

Even kort proberen te schetsen ...

Verleden schooljaar was een bewogen schooljaar voor Maaike. Toen besloten we eindelijk iets te doen aan Maaike haar super verlegenheid.

Eerst gingen we horen bij het CLB. Er werden gespreken opgezet met Maaike. We zijn geen voorstanders van het CLB en zochten ondertussen verder naar iemand buitenaf. Gelukkig maar. Want de gesprekken met het CLB hebben we snel stopgezet. Die maakte van Maaike een "pester" ipv een "slachtoffer". Er waren toen in haar klas een 3tal leerlingen die niet goed in de groep lagen. De school hanteert een anti-pest beleid: iedereen moet met iedereen meespelen. En daar loopt het mis. De grote groep laat die 3 links liggen Maaike hoor het principe van "moeten, ..." en zit dan opgezadeld met 3 kinderen die ambetant tegen haar doen en waar ze geen neen tegen zegt want "je moet met iedereen spelen".
Wat deed het CLB? Wel eerst gingen we naar de juf: die zei: ja iedereen moet met iedereen spelen. Toen gingen we naar de directrice: ja iedereen moet met iedereen spelen MAAR niemand mag iemand opeisen. Wat dus in het geval van Maaike wel gebeurde. Dus de directrice gaf ons gelijk en ging zorgen dat er ingegrepen werd. Het CLB nu: ja maar Maaike hoe zou jij je voelen als je nergens bijhoorde en blablabla? :shock: Jaja Maaike bleef zulke vragen over haar heen krijgen en dat zou haar helpen om zelfvertrouwen te krijgen. Euhm ik begrijp hem niet hoor.

Soit het gesprek met de directrice indertijd was bevredigend. Ze zei dat ze al van de kleuterschool zag dat Maaike niet graag naar school ging, ... Maar de leerkrachten zagen het niet, Maaike presteert goed en hup daarmee is het topic afgesloten.

Waarom we dan toch zo lang gewacht hebben op hulp? Omdat het van kwaad naar erger ging. In het begin (dus kleuterschool) bleef Maaike inderdaad liever thuis. Maar we hebben haar nooit moeten dwingen om naar school te gaan, nooit traantjes, ... Ze was een stille maar dat was ik vroeger in school ook.
Met de lagere school/derde kleuterklas begonnen we wel in te zien dat het zo niet verder kon. Ze werd stiller en stiller, durfde niets tegen de juf te vragen of zeggen. Ze leerde lezen en we merkten dat het thuis veel beter ging dan in school. Dat ze daar gewoon niet durfde. Het feit dat ze dan nog eens opgezadeld zat met die 3 waartegen ze niet durfde neen te zeggen ...

Dus hup naar iemand buiten school gegaan. En ja het heeft geholpen. Maaike durft al meer haar mond open te trekken. Ze heeft eens voor de eerste keer de grote vakantie genoten zonder schrik te hebben voor het nieuwe schooljaar, voor de nieuwe leerkracht(en), ...

Nu daarmee was niet alles van de baan. Verleden jaar, net in de laatste maand school, werd ons beloofd dat Maaike haar mocht terug trekken als het haar te veel werd. Dus eventjes naar een lokaal gaan tijdens de speeltijd of zo als ze er nood aan heeft. Door haar stil gedrag in school stapelt die alles op en krijgen we het thuis over ons heen. Ik moet je zeggen dat dat helemaal niet aangenaam is. Vaak zeggen we: we zouden het eens moeten opnemen en in school laten zien: die leerkrachten zouden hun nogal verschieten.
Dat lokaal is er nooit gekomen, spijtig. 2 van de 3 leerlingen zijn weg en ja de 3de laat Maaike dit jaar met rust. Maaike is rustiger, ... dus wij er maar niet meer over zagen.

De laatste maanden zien we echter een Maaike die weer niet graag naar school gaat. Die liever van school verandert, ... We waren lang aan het twijfelen of we terug zouden gaan voor een gesprek of niet. We twijfelen omdat we weten dat de directrice het vaak wel begrijpt en met ideeën afkomt maar de leerkrachten het niet uitvoeren. :roll:

Dit jaar werken ze met een zelf invul systeem. Om de zoveel maanden moeten die kinderen een soort piramide invullen met groen en rood aanduiden hoe ze hun voelen in school. En Maaike heeft gisteren EINDELIJK haar kans gegrepen. Er moet nogal veel rood in gestaan hebben. Genoeg om de leerkrachten wakker te schudden. Ergens voel ik me daar heel triestig over maar aan de andere kant: EINDELIJK!!
De juf (een vervangjuf momenteel) heeft een lang gesprek met haar gevoerd en "oplossingen" aangereikt. Of het gaat helpen? We zien wel maar het feit dat er EINDELIJK geluisterd wordt en ingegrepen wordt ... Zalig. Zo gaat Maaike een koptelefoon voor de klas krijgen (beiden hebben ze hier last van te veel lawaai) die ze indien nodig ook buiten mag gebruiken. Ze mag ook haar knuffel meenemen in de klas voor de momenten dat ze haar niet zo goed voelt.

Oh en laat ons nu hopen dat het allemaal helpt en dat ze het vooral blijven volgen. Nu duimen dat Maaike zich op school beter voelt. We vinden het zo al erg genoeg: al die tijd al niet graag naar school gaan en ze moet nog zo lang.
Afbeelding

Afbeelding
Lizelore
Zygote
 
Berichten: 1644
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:48

Re: Eindelijk

Berichtdoor Spooky » 24 maart 2015, 12:48

Wel goed dat Maaik het al op papier heeft durven zetten, dus haar zelfvertrouwen is dan toch gegroeid wat positief is. Ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren...
Spooky
Embryo
 
Berichten: 5158
Geregistreerd: 09 sep 2009, 06:48
Woonplaats: Ninove,Oost-Vlaanderen

Re: Eindelijk

Berichtdoor Lizelore » 03 jun 2015, 09:20

Maaike blijft de koptelefoon en knuffel hebben in de klas. De knuffel staat gewoon ergens in de klas. De juf zei dat dit blijkbaar genoeg is voor haar. Weten dat die daar staat. Heel af en toe heeft ze hem wel nodig.

De koptelefoon vindt ze geweldig en persoonlijk vindt ze het heel goed helpen.

Eventjes was er wat paniek bij haar omdat ze nogal veel vervangjuffen kregen EN omdat de klas verhuisde. Ze had schrik dat die dan niet wisten dat ze dat mocht, ... Maar alles bleek mooi telkens doorgegeven te worden. Dus geen probleem. Benieuwd voor volgend jaar.
Afbeelding

Afbeelding
Lizelore
Zygote
 
Berichten: 1644
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:48

Re: Eindelijk

Berichtdoor ElLoLa » 10 jun 2015, 14:57

Ella-Noor heeft ook een tijdje haar hoofdtelefoon mee naar school genomen, dat heeft goed geholpen en nu heeft ze die niet meer nodig, integendeel, nu is zij diegene die het meeste lawaai maakt :P
ElLoLa
Blastocyste
 
Berichten: 4456
Geregistreerd: 16 sep 2009, 13:57
Woonplaats: Kempen

Re: Eindelijk

Berichtdoor Sandy » 16 jun 2015, 18:04

Lizelore, jij komt hier nog ;)
Lang geleden! Alles goed? Ik heb je bovenstaande verhaal even vlug doorlezen.....
Heftig....zo zie je maar, nooit opgeven!
In het hoeveelste zit ze nu?
Afbeelding Afbeelding
Sandy
Foetus
 
Berichten: 12650
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:04
Woonplaats: Maldegem, Oost-Vlaanderen

Re: Eindelijk

Berichtdoor g&f&s » 16 jun 2015, 19:02

Wel goed dat het met extra maatregelen wel beter gaat met Maaike in de klas.
Soms moet je toch idd enorm veel moeite doen om wat "hulp" te krijgen voor je kind he.

Hopelijk geven ze alles goed door voor volgend schooljaar, zodat het dan ook goed blijft lopen.

Doei
G&F&S&F
AfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
g&f&s
Blastocyste
 
Berichten: 4453
Geregistreerd: 07 sep 2009, 17:54

Re: Eindelijk

Berichtdoor Lizelore » 28 jul 2015, 08:37

Ik ben ook benieuwd voor volgend jaar. Maar ik zal er staan als ze het niet doorgeven ;)
@Sandy: ze gaat nu naar het vierde
Afbeelding

Afbeelding
Lizelore
Zygote
 
Berichten: 1644
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:48

Re: Eindelijk

Berichtdoor Schorpioentje73 » 12 aug 2015, 22:35

Ben hier ook nog eens :oops: . hier hebben de jongens ook een hoofdtelefoon mee naar school, vooral voor individueel werk, of proefjes ofzo. Maar ik merk wel dat ze soepeler zijn om maatregelen te nemen, als ze een diagnose hebben, zoals die van ons. Dan hebben ze ineens precies meer begrip :roll:
Afbeelding
Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Avatar gebruiker
Schorpioentje73
Vruchtje
 
Berichten: 727
Geregistreerd: 07 sep 2009, 12:28
Woonplaats: Izegem

Re: Eindelijk

Berichtdoor Sandy » 27 aug 2015, 13:31

Haha, schorpioentje :lol: , hoe is het met jullie?
Afbeelding Afbeelding
Sandy
Foetus
 
Berichten: 12650
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:04
Woonplaats: Maldegem, Oost-Vlaanderen


Keer terug naar Lagere schoolkinderen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast