zoon van 8 maanden oud slaapt al 3 maanden slecht..

Moderators: Sandy, mini

zoon van 8 maanden oud slaapt al 3 maanden slecht..

Berichtdoor Tiziana83 » 06 apr 2014, 21:39

Hallo..
We hebben een zoontje van augustus 2013.
De eerste maanden waren een zaligheid, hij sliep en at, sliep en at, sliep en at. Hij kreeg tot een tweetal weken geleden borstvoeding.
Wel was het zo dat ik redelijk snel ben beginnen af te kolven voor zijn laatste voeding, zodat mijn man dan ook een band kon opbouwen en hem zijn laatste flesje kon geven. Langzaamaan zijn we dan overgeschakeld naar het geven van poedermelk (NAN AR ) voor deze laatste voeding. Dit op aanraden van de KA omdat hij met reflux zijn.
We hebben altijd een vast ritueel voor hij gaat slapen: badje, flesje boven geven in de slaapkamer en terwijl baby mozart muziekje opzetten dat ik al afspeelde tijdens de zwangerschap, een boekje lezen en slapen leggen. Hij krijgt dan ook nog polysilane gel op zijn tut om het zuur te neutraliseren van zijn reflux.
Dit ging allemaal zeer vlotjes tot nu ongeveer drie maanden geleden.
Opeens begon hij 's nachts wakker te worden. In begin dacht ik dat tandjes waren, maar tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds geen tandjes :) .
Ik ging hem dan zijn tut geven en/of nog wat polysilane ( het roze ) op zijn tut doen, en dan viel hij terug in slaap. Maar dat begon dan niet meer genoeg te zijn, ik kreeg hem daar niet meer mee getroost. De enige manier om hem getroost te krijgen was met borstvoeding, maar dit was eerder als troost dan voor de honger. Een tweetal weken ging dit, maar dan was ik zo kapot dat ik het niet meer gedaan kreeg, mijn borstvoeding ging sterk achteruit omdat ik zo moe was en als ik hem dan terug in zijn bedje legde na de nachtelijke voeding begon hij weer te huilen.. Niets hielp. ook niet als mijn man ging in plaats van ikzelf ..
Ik heb dan 'hulp' gezocht bij K&G, daar zeiden ze van hem te leren om zelf terug in slaap te vallen, zonder mij. Ik heb dan twee weken aan een stuk 's nachts hem laten huilen, maar wel elke 10 minuten terug gegaan ( vaak hield ik die 10 min niet uit, met als gevolg dat ik na een week bij de dokter zat met een maagontsteking van het me zo aan te trekken onze kleine man zo te moeten laten wenen).. Normaalgezien zou een baby na 3 dagen dit gewoon moeten zijn, maar na 10 dagen was het nog steeds hetzelfde.
Wat we ook geprobeerd hebben is er bij blijven zodat hij mij of mijn man kan zien, maar als hij dan zijn tut kwijt is, dan klampt hij je echt vast, zodat je echt nie weg kan. Hij is echt ontzettend sterk, en als hij je vastheeft, blijft hij je vasthouden. DAT hebben we dan ook geprobeerd: ervoor zorgen dat hij me kan voelen tot dat hij in slaapt. Wat we ook al hebben geprobeerd is 'shhh' zeggen terwijl we uit de kamer gaan ...
We hebben ècht al heel veel gprobeerd gedurende een periode telkens, dus niet telkens maar een nachtje ofzo, maar lang genoeg zodat hij het gewoon zou kunnen worden ..
Ik moet ook nog wel even zeggen dat het eigenlijk langzaamaan begonnen is vanaf dat hij naar de onthaalmoeder is beginnen gaan. Ik kan geen slecht woord zeggen over de onthaalmoeder, ze is ècht ontzettend lief en heeft het beste voor met hem. Maar hij slaapt er niet of zo goed als niet .. EN ik denk dat daardoor heel zijn ritme in de war is. Hij gaat wel maar twee dagen (maandag en dinsdag)..
Dus, als iemand tips zou hebben, altijd welkom.

Ohja, daarbij komt nu ook nog dat hij sinds een dikke week ook verlatingsangst heeft.. En het felste heeft hij dat bij mij.. Als hij mij ziet, dan zou hij mij bij wijze van spreken bijna opeten...

:)
Tiziana83
Eicelletje
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 06 apr 2014, 21:03

Re: zoon van 8 maanden oud slaapt al 3 maanden slecht..

Berichtdoor bioMam » 06 apr 2014, 22:21

ik vind dat niet abnormaal: het kind heeft veel te verwerken en ja, de mama daar zijn ze nu eenmaal het meeste mee verbonden ... 8M is nog echt klein hè en dat zal ooit wel beteren, maar ik heb voor mijn tweede zoon jaren geleden en nu ook voor mijn dochtertje geopteerd voor co-sleepen, want anders was ik een wrak - nu ja, nog meer geradbraakt, want zoonlief was ook zo een niet-slapertje die enkel hazenslaapjes deed overdag. Bij mijn dochtertje kon ik nog lang gebruik maken van een ergonomische drager (mei tai in mijn geval) maar ik ben nogal eigenwijs en heb het zo niet met adviezen van Blind en Verzin ;) over dat apart leren "door"-slapen en ik heb er ook al heel wat andere dingen van gehoord en gezien die me niet aanstaan, maar soit ... Ik slaap dus gewoon lekker met mijn kind naast me. Soms niet al te verkwikkend, dat geef ik toe, maar wel veel natuurlijker dan een kleintje dwingen om 10 minuten alleen te worden gelaten. Ik vind 10 minuten laten huilen echt lang. Nu ja, ik laat sowieso dus nooit huilen. Een kind heeft troost en geborgenheid nodig en nergens is die meer aanwezig dan bij de mama dus pak dat kleintje gewoon lekker bij jou, dat lijkt me veel vanzelfsprekender. Nachtvoedingen zijn trouwens vaak cruciaal om de borstvoeding op langere termijn te doen slagen. Jammer dat ze je op dat vlak niet beter informeerden ... in mijn Facebookgoep zitten intussen meer dan 2000 moeders die langer dan 6M bv geven en eh, haha, ja, er wordt wel eens over dat slaapterkort gezucht, maar we steunen elkaar daarin en geven aan dat het nut heeft, omdat die nachtvoedingen net voor meer prolactines zorgen zodat je productie op peil blijft, maar daar ga ik nu maar niet over door hier. Waar ik wel nog aan denk is dat je kindje naast overprikkeling mogelijk ook nog met spanningen kan zitten (zeker een kindje met reflux) en daarvoor zou ik dan weer naar een baby-vriendelijke :D osteopaat gaan.
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
bioMam
Embryo
 
Berichten: 6836
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:39

Re: zoon van 8 maanden oud slaapt al 3 maanden slecht..

Berichtdoor beefje » 07 apr 2014, 09:37

is het slecht slapen begonnen toen jullie gluten zijn beginnen introduceren (koekjes, brood, pasta?)
hier een heel slecht slapende meid vanaf haar 7 maanden toen we daarmee begonnen zijn. Ze huilde heel erg, ik kreeg ze ook enkel met de borst getroost,stampte met har voetjes, etc. Mijn dochtertje is op haar 2 jaar gediagnosticeerd met glutenintolerantie en toen vielen er veel dingen op zijn plaats (daarom sliep ze dus zo slecht, etc)
Vaak is er dus echt wel iets aan de hand als ze 's nachts zo huilen.
Dingen die het kunnen zijn
- huidhonger (kindje mist jouw geur en huid overdag en wenst dit 's nachts in te halen). Samen slapen kan hier een (tijdelijke) oplossing bieden
- iets medisch dat er aan de hand is (vocht achter de oortjes, allergieën, intoleranties)
- overprikkeling, daarbij kan evt helpen van zijn bedje meer knus te maken en meer afgesloten van anderen dingen zodat het prikkelarm wordt.

Ik ben van oordeel dat laten huilen het verschrikkelijkste is wat je kan doen, denk je maar eens in dat jij in een grote donkere kamer ligt helemaal alleen en ongelukkig en niemand die komt als je dit laat blijken...
Je zegt dat je al veel geprobeerd hebt dus ik zou andere pistes beginnen te verkennen: osteopaat maar zoek er eentje die gespecialiseerd is in kinderen, evt laten testen op allergieën of intoleranties, etc

veel succes!
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
beefje
Embryo
 
Berichten: 7177
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:51
Woonplaats: waarloos

Re: zoon van 8 maanden oud slaapt al 3 maanden slecht..

Berichtdoor Tiziana83 » 07 apr 2014, 10:11

Hoi dames,

We zijn al meerdere keren naar een osteopaat geweest ( een aantal keer toen hij nog maar 2 maanden was voor zijn reflux en een dikke maand geleden ook nog een keertje, maar toen was er niks aan de hand) , ze heeft al met kindjes gewerkt en ze zegt dat daar niets aan de hand is...
Ik vind dat laten wenen ook maar niks hoor, daarmee dat ik na een week met een gigantische maagontsteking zat. Mijn hart breekt elke keer als hij huilt.
Zo een allergie, goh, hij was tussen de vijf en zes maanden, hij kreeg van vier maanden groente- en vanaf vijf maanden fruitpap. Dus ik weet niet als dat dan intolerantie kan zijn?

Het is nu echt zo dat hij in zijn bedje maar in slaap valt als hij mij vastKLAMPT, ma echt alsof ik zijn beertje ben :) , en als hij in slaap begint te vallen en grip begint te verliezen, schiet hij terug wakker en begint terug te huilen.. en zo totdat hij in slaap sukkelt. Ik blijf bij hem, ik kan t niet om hem te laten huilen, want ik heb ook het gevoel dat er iets is, maar WAT.. we worden er zotjes van...
Hij heeft ook een doekje bij hem dat ik overdag bij mij houdt, zodat hij mij 's nachts kan 'ruiken', maar dat helpt precies ook niet..
Hij wordt int midden van de nacht wakker, nog steeds heel moe, maar hij wil dan precies niet meer slapen. We pakken hem dan bij ons, maar dan nog duurt het lang alvorens hij terug in slaap valt. Hij weent, is ' ambetant', zou bij wijze van spreken het liefst van al in mij kruipen, hij houdt me gigantisch stevig vast.. En uiteindelijk sukkelt hij weer in slaap... bij ons dan wel..
Hij is het voorbije weekend bij mijn zus en de volgende nacht bij zijn meter gaan slapen omdat wij er even tussenuit moesten. Maar daar hebben ze hem niet bij hen in bed genomen omdat hij zo terug in slaap is gevallen: tutje geven en juuuu.. Als ik dat hier doe, schreeuwt hij moord en brand..

Pff..
Tiziana83
Eicelletje
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 06 apr 2014, 21:03

Re: zoon van 8 maanden oud slaapt al 3 maanden slecht..

Berichtdoor beefje » 08 apr 2014, 19:43

niet door laten verblinden
hier sliep ze ook altijd beter op een ander zogezegd
maar als je mama gevoel zegt dat er iets is met je kind, dan is het ook meestal zo.Volg dat dan ook.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
beefje
Embryo
 
Berichten: 7177
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:51
Woonplaats: waarloos


Keer terug naar Babies

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast