Verkleefde schaamlipjes

Moderators: Sandy, mini

Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Svea » 03 feb 2011, 13:17

Toen Kira 3 maanden was zei de dokter bij K&G dat haar binnenste schaamlipjes verkleefd zijn. Dat was mij nog niet opgevallen bij het verschonen, omdat het eigenlijk pas goed te zien is als je er met je neus opzit. De opening van haar vagina is dus bedekt met precies twee vliesjes die tegen mekaar kleven. Dat ziet er zo wat blauwachtig uit. Die arts zei toen dat dat veel voorkwam bij babymeisjes en dat ik mij daar absoluut geen zorgen moest in maken. Normaal zou dat tegen haar eerste verjaardag moeten opgelost zijn en zo niet, dan zou ze een soort van hormonenzalfje moeten smeren om die vliesjes week te maken zodat dat opengaat. Bon, ik was daar dus niet echt gerust op, dus de eerstvolgende keer dat ik bij mijn gyne moest zijn, nam ik haar mee. Mijn gyne vond het niet verontrustend, omdat het echt maar een klein vliesje is en omdat alles er voor de rest normaal uit ziet. Zij zei zelfs dat dat eigenlijk pas open hoeft te zijn tegen de tijd dat ze begint te menstureren (uiteraard) en dat dat tegen dan onder invloed van haar eigen hormonen wel in orde zal komen. Zo lang ze geen blaasontstekingen deed was er geen enkel probleem. Dat was bij haar niet het geval, dus ik was dus gerustgesteld.

Nu bij de laatste controle bij K&G werd er dus opnieuw gekeken en dat is dus nog altijd niet opengegaan. De arts die er nu zat (een andere dan die het de eerste keer vaststelde, beide vrouwelijke artsen) zei dat ik daar zeker mee naar het UZ moest, want dat het zou kunnen zijn dat er vanbinnen ook iets mis is (ontbrekende baarmoeder, eierstokken, vergroeiingen, ...). Ze zei ook dat die hormonenzalf vaak niet goed helpt (dat het iedere keer terug gaat verkleven) en dat ze dat vaak moeten 'klieven' onder verdoving. Het woord alleen al deed me huiveren.

Nu weet ik niet goed wat ik moet doen. Ik heb zo de indruk dat die arts bij K&G het allemaal nogal opblies. Ik kan me niet goed voorstellen dat mijn gyne er zo licht zou overgaan als het echt iets serieus zou kunnen zijn. Ik ben meer geneigd om haar raad te volgen ook, maar langs de andere kant zit ik er nu toch wel mee in mijn hoofd dat er vanbinnen misschien iets mis is aan ons meisje. Ik mag er echt niet aan denken...
mama van Sverre (°30/08/05) en Kira (°10/01/10)
stiefmama van Ezri (°14/02/03) en Kobe (°6/04/05)
AfbeeldingAfbeelding
Svea
Zwemmertje
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 27 jan 2011, 19:07
Woonplaats: Moerbeke

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Olijfje » 03 feb 2011, 13:34

Ocharme... Tja, mss heeft die van K&G dat ook maar gezegd om zichzelf een beetje in te dekken, als er dan achteraf iets serieus mis zou zijn, dan hebben zij het toch gezegd. Maar moest ik in jouw plaats zijn, zou ik dat dan toch nader laten onderzoeken. Je gaat dat kleine stemmetje dat er mss vanbinnen iets mis is toch niet wegkrijgen denk ik... (Enfin, zo zou ik toch zijn.) Maar maak je er tegelijk niet té veel zorgen in, want meerdere artsen hebben je gezegd dat het waarschijnlijk niets is. Dus als je extra onderzoeken zou doen, is dat enkel om 200% zeker te zijn. Ocharm, kan me voorstellen dat je daar heel ongerust over bent.
Afbeelding
*28*25*27*28*26*27*27*27*27*26*31*28*23??*29*
Avatar gebruiker
Olijfje
Zygote
 
Berichten: 1001
Geregistreerd: 30 jan 2010, 14:34

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor boo » 03 feb 2011, 14:00

mijn dochtertje heeft dit ook gehad, de KA heeft het gezien toen ze net 1j oud was. ik weet niet of ze het al lang had, ik had er nog nooit op gelet.

nu, Maité was bij de KA omdat ze dus een blaasontsteking had. ik heb idd dat hormonenzalfje moeten smeren, 1x per dag een klein beetje op die verkleving. als het na 3 weken niet open was moest ik terug gaan, maar na goed 2 weken was het weer volledig open!

door die blaasontsteking is ze ook opgenomen in het ziekenhuis, en ook daar vonden ze dat zalfje heel goed voor die verkleving.

na iets meer dan een week smeren zag je zo een piepklein gaatje in dat vliesje komen, dat elke dag wat groter werd, tot het volledig open was. volgens mijn KA heeft die zalf hele goeie resultaten...

nu let ik er natuurlijk wel regelmatig op of het niet terugkomt. maar dat is tot nu toe niet het geval. er is bij mij niemand geweest die sprak over mogelijke afwijkingen aan haar voortplantingsorganen... er was enkel gezegd dat als de zalf niet hielp er mogelijk een kleine operatie nodig zou zijn om het open te maken.
maar er werd eigenlijk overal heel relaxed over gedaan, niemand die het ernstig bleek te vinden.
mama van een lief klein sterretje, een prachtig meisje en een stoere zoon!

Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
boo
Zygote
 
Berichten: 1743
Geregistreerd: 07 sep 2009, 11:13
Woonplaats: Brugge

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Svea » 03 feb 2011, 14:15

Bedankt voor de geruststelling Boo. Kira heeft nog nooit een blaasontsteking gehad en de gyne zei toen ook dat haar plasbuisje vrij is, dus ik vermoed dat zij daar geen last van heeft.

Hoe wist je dan dat Maité een blaasontsteking had?
mama van Sverre (°30/08/05) en Kira (°10/01/10)
stiefmama van Ezri (°14/02/03) en Kobe (°6/04/05)
AfbeeldingAfbeelding
Svea
Zwemmertje
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 27 jan 2011, 19:07
Woonplaats: Moerbeke

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor boo » 03 feb 2011, 14:29

ze had hele hoge koorts zonder aanwijsbare reden. geen verkoudheid, snotneus,...

dus zijn we naar de KA gegaan. die zei van voor de zekerheid een urinestaal af te nemen, en toen ze het plaszakje op haar schaamlipjes wou kleven zag ze de verkleving. toen was ze nog zekerder dat het een blaasontsteking ging zijn.

we zijn direct mat AB gestart, op het resultaat van de urinetest moest ik nog anderhalve dag wachten. en met dat hormonenzalfje. maar tegen 's avonds had ze 41°C koorts, was erg suf, wou niets eten of drinken, en plaste bijna niet.
dus dan ben ik naar de spoed gegaan met haar, en heeft ze een nachtje vocht gekregen via een infuus. daar hebben ze via een sonde dan nog eens urine afgenomen.
ze heeft dan enkele dagen AB via de baxter gekregen.

uit het urinestaal van de KA bleek het uiteindelijk idd een zware blaasontsteking te zijn, die opsteeg naar haar urinewegen. ze had de perfecte AB voor die bacterie voorgeschreven, en doordat de bacteriën op slag massaal doodgingen, heeft ze zo'n hoge koortspiek gedaan. een reactie van haar lichaam op alle gifstoffen van de dode beestjes...
het urinestaal dat 's nachts in het ziekenhuis was afgenomen was al steriel, dus na 2 dosissen AB waren alle beestjes in haar blaas al dood. daarmee dat ze zo ziek was!

we zijn uiteindelijk 5 dagen in het ziekenhuis geweest. na enkele dagen kreeg ze de AB in siroop, en toen dat goed bleek te gaan mochten we naar huis!
mama van een lief klein sterretje, een prachtig meisje en een stoere zoon!

Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
boo
Zygote
 
Berichten: 1743
Geregistreerd: 07 sep 2009, 11:13
Woonplaats: Brugge

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor g&f&s » 03 feb 2011, 18:04

Een vriendin van mij haar dochtertje heeft dat ook gehad en daar hebben ze er wel een klein sneetje in gegeven (niet onder volledige verdoving) en nadien moest ze er vaseline opsmeren, elk ander product pikte enorm. En na paar dagen was dat genezen en sindsdien geen probleem meer. Heb dat toch ook nooit gehoord dat ze dan geen baarmoeder zouden hebben hoor :?

Doei
G&F&S
AfbeeldingAfbeelding
Avatar gebruiker
g&f&s
Blastocyste
 
Berichten: 4453
Geregistreerd: 07 sep 2009, 17:54

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor EEE » 03 feb 2011, 18:58

Als je gynaecoloog er niets van maakt zou ik me geen zorgen maken.
Da's hetgeen waarvoor hij gestudeerd heeft, als die het niet erg vind...
Bij kind en gezin kunnen ze nogal snel ouders ongerust maken.

wij hadden bij kind en gezin voor dat ze zeiden: uw dochter haar voet groeit de verkeerde kant uit,
ik zei huh? dat zie ik niet, ja kijk maar... je moet er direct mee naar een orthopedist... Dan moeten ze dat in de gips zetten zodat dat recht kan groeien!
wij een afspraak gemaakt in klina (2 maanden wachten eer je terecht kunt) dus 2 maanden doodongerust...
zei die dokter... seg das een kind... die is nog in volle ontwikkeling en moet nog groeien, der is niks te zien aan haar voet!

Ik wil maar zeggen dat ze bij kind en gezin nogal snel iets opblazen...
Afbeelding
Afbeelding
EEE
Blastocyste
 
Berichten: 2116
Geregistreerd: 03 jul 2010, 13:13

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Svea » 03 feb 2011, 20:09

Ja ik moet eerlijk zeggen dat ik K&G anders ook met een dikke korrel zout neem, maar ik had eigenlijk altijd wel vertrouwen in die arts die daar zat. Dat is zo'n heel nuchtere en die haar raad houdt meestal wel steek. Vandaar dus...

Van een blaasontsteking zijn ze toch wel heel ziek hè? Kira heeft het zo al wel een paar keer gehad dat ze koorts maakt zonder echt aanwijsbare reden en ik steek dan dan meestal op tandjes, want het duurt nooit lang. Ben er zelfs al een keer voor bij de dokter geweest en die vond ook niks, maar er werd toen wel geen urinetest gedaan.
mama van Sverre (°30/08/05) en Kira (°10/01/10)
stiefmama van Ezri (°14/02/03) en Kobe (°6/04/05)
AfbeeldingAfbeelding
Svea
Zwemmertje
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 27 jan 2011, 19:07
Woonplaats: Moerbeke

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Sandy » 03 feb 2011, 20:25

Ik zou toch eerder de raad volgen die je gyn je meegaf. Die mens heeft gestudeerd voor die zaken en een KA is meer algemene geneeskunde hé?
Elk zijn vak, noem ik dat.
Ik denk dat Boo je al wat gerustgesteld heeft.
Verdere ervaring heb ik niet, ik heb dat nooit opgemerkt bij Yana en er heeft me er ook nooit niemand iets van gezegd.
Afbeelding Afbeelding
Sandy
Foetus
 
Berichten: 12650
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:04
Woonplaats: Maldegem, Oost-Vlaanderen

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor boo » 04 feb 2011, 10:14

een blaasontsteking gaat niet zomaar over, en meestal doen ze daar ferm hoge koorts op ;)

de dokters bij k&g zijn zelfs niet per se KA, ik zou me daar niet te druk in maken...
mama van een lief klein sterretje, een prachtig meisje en een stoere zoon!

Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
boo
Zygote
 
Berichten: 1743
Geregistreerd: 07 sep 2009, 11:13
Woonplaats: Brugge

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Svea » 04 feb 2011, 11:10

boo schreef:een blaasontsteking gaat niet zomaar over, en meestal doen ze daar ferm hoge koorts op ;)

de dokters bij k&g zijn zelfs niet per se KA, ik zou me daar niet te druk in maken...


Dat is al een geruststelling. En dan zou ze toch pijn moeten hebben als ze moet plassen ook en ik heb nog nooit iets in die richting gemerkt. Ze heeft altijd goeie plasluiers ook.

Die dokter bij K&G is gewoon huisarts, dus ja, verre van gespecialiseerd in kinderen.

Ik moet in april zelf terug op controle bij de gyne. Ik ben van plan van ze dan nog eens mee te nemen en het er dan nog eens met de gyne over te hebben. We zullen zien wat ze zegt. Ik ben in ieder geval al wat geruster nu door jouw verhaal te lezen. Merci!!!
mama van Sverre (°30/08/05) en Kira (°10/01/10)
stiefmama van Ezri (°14/02/03) en Kobe (°6/04/05)
AfbeeldingAfbeelding
Svea
Zwemmertje
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 27 jan 2011, 19:07
Woonplaats: Moerbeke

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Sandy » 04 feb 2011, 14:38

boo schreef:de dokters bij k&g zijn zelfs niet per se KA, ik zou me daar niet te druk in maken...

Wist ik niet? Ik snap wel dat het wss moeilijk is om daar telkens een KA voor in te zetten, maar dat zou toch wel mogen hé?
Afbeelding Afbeelding
Sandy
Foetus
 
Berichten: 12650
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:04
Woonplaats: Maldegem, Oost-Vlaanderen

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Svea » 04 feb 2011, 17:00

Sandy schreef:
boo schreef:de dokters bij k&g zijn zelfs niet per se KA, ik zou me daar niet te druk in maken...

Wist ik niet? Ik snap wel dat het wss moeilijk is om daar telkens een KA voor in te zetten, maar dat zou toch wel mogen hé?


Ja dat vind ik eigenlijk ook wel, maar ik denk dat ze dan niet aan genoeg artsen zouden geraken.
mama van Sverre (°30/08/05) en Kira (°10/01/10)
stiefmama van Ezri (°14/02/03) en Kobe (°6/04/05)
AfbeeldingAfbeelding
Svea
Zwemmertje
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 27 jan 2011, 19:07
Woonplaats: Moerbeke

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor mini » 04 feb 2011, 17:13

Ik heb hier de laatste 3 keren telkens een andere dokter gehad en 'k vind da ook ferm ambetant, ipv dan eens in het dossier te kijken, altijd dezelfde vragen; kan ze dit al, kan ze dat?
Kijk in den dossier dan ziede da het aangevinkt staat :roll:
AfbeeldingAfbeelding
F. geboren op 27/11/2009 om 17u09 - 3kg810 en 52 cm
L. geboren op 11/07/2011 om 12u30 - 3kg410 en 51 cm
mini
Baby
 
Berichten: 17406
Geregistreerd: 07 sep 2009, 10:28

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor EEE » 04 feb 2011, 18:01

Sandy schreef:
boo schreef:de dokters bij k&g zijn zelfs niet per se KA, ik zou me daar niet te druk in maken...

Wist ik niet? Ik snap wel dat het wss moeilijk is om daar telkens een KA voor in te zetten, maar dat zou toch wel mogen hé?


Klopt, bij ons is dat een sportarts...
Afbeelding
Afbeelding
EEE
Blastocyste
 
Berichten: 2116
Geregistreerd: 03 jul 2010, 13:13

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor nonijn » 04 feb 2011, 18:08

Bij ons zijn het wel KA's. Ze zijn met 3 en hebben elk een vaste dag. Ik zorg dat ik mijn afspraak dus altijd op een vrijdag heb, want tis een goeie KA en voel me der wel bij op mijn gemak.

Hopelijk is je meisje er snel van verlost.
nonijn
Zygote
 
Berichten: 1717
Geregistreerd: 08 sep 2009, 19:07

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Liesjeroen » 05 feb 2011, 11:02

Ons Lore had ook verkleefde schaamlipjes... ik had het ook niet gezien hoor!!
Ze was toen 12 weken ofzo denk ik... en ik denk dat ze er 2 keer iets van gezegt hebben.
Dus rond 6 maanden was er toch een opening vaginaal.. dus het is vanzelf weggegaan...
Ik zou me dus niet direct te veel zorgen maken!
Desnoods een 3de of 4de mening vragen?

Van blaasontstekingen heb ik gelukkig nog geen ervaring!

Succes!
Afbeelding


Afbeelding
Liesjeroen
Zwemmertje
 
Berichten: 362
Geregistreerd: 13 nov 2009, 14:28
Woonplaats: Vilvoorde

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Svea » 26 mei 2011, 19:18

nonijn schreef:Hopelijk is je meisje er snel van verlost.


Daarnet na haar badje nog eens gecheckt en de verkleving is weg :) Nu is er dus wel een opening te zien en ziet alles er normaal uit. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben (klinkt mss heel stom, maar ik zat daar echt mee in). Het is dus uiteindelijk vanzelf open gegaan, zonder zalf of ander ingrijpen. Mijn gyne bleef erbij dat het helemaal niet ernstig was en dat het vanzelf wel zou weggaan en ze had gelijk. Kira heeft er ook nooit last van gehad trouwens, geen blaasontstekingen of zo, maar ik was er toch niet helemaal gerust in. Ik hoop nu dat het open blijft en dat ze er vanaf is!
mama van Sverre (°30/08/05) en Kira (°10/01/10)
stiefmama van Ezri (°14/02/03) en Kobe (°6/04/05)
AfbeeldingAfbeelding
Svea
Zwemmertje
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 27 jan 2011, 19:07
Woonplaats: Moerbeke

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Sandy » 26 mei 2011, 19:53

Goed hé! Ik ben blij voor jou en je meisje!!
Afbeelding Afbeelding
Sandy
Foetus
 
Berichten: 12650
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:04
Woonplaats: Maldegem, Oost-Vlaanderen

Re: Verkleefde schaamlipjes

Berichtdoor Bene » 26 mei 2011, 19:57

Super, ik ben heel blij voor jullie.
Afbeelding

Maxim heeft zelf beslist om te stoppen met mama-melkjes te drinken. We zijn blij dat we deze innige periode samen gedurende 1 jaar en 9 dagen hebben beleefd.

www.dieronderdak.be
Bene
Zygote
 
Berichten: 1104
Geregistreerd: 07 sep 2009, 22:10
Woonplaats: Zulte

Volgende

Keer terug naar Babies

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten