Baby laten huilen....??

Moderators: g&f&s, Biomam

Baby laten huilen....??

Berichtdoor Sandy » 24 mei 2012, 12:28

Het niveau van stresshormonen blijft hoog bij huilbaby's zelfs dagen nadat ze uit zichzelf stil zijn geworden, aldus een studie. De conclusie is dus dat een huilbaby dagenlang ongelukkig blijft ook al lijkt het kind uiterlijk rustig.

Voor de studie werd het hormoonniveau van cortisol bij baby's van tien tot vier maanden oud en hun moeders in de gaten gehouden. De meeste kinderen hadden moeite om rustig te worden tijdens een huilbui als ze niet getroost werden. Tijdens het onderzoek werden ze in bed gestopt en moesten ze uit zichzelf in slaap zien te raken. De mama's verbleven in een kamer dichtbij, maar ze mochten niet naar hun kinderen gaan. Bij zowel de moeders als de baby's werd het niveau van cortisol gemeten op de eerste en de derde nacht.

Ontspannen mama
De laatste dag van het experiment huilden de baby's minder voor ze in slaap vielen, maar het niveau van cortisol bleef wel hoog. Bij de moeders daarentegen daalde de hoeveelheid van dit stresshormoon. Dit suggereert dat mama's zich konden ontspannen omdat hun kinderen stopten met huilen. Onderzoekster Wendy Middlemiss: "Hoewel de kinderen uiterlijk geen teken van stress vertoonden, kampten ze hier wel mee. Door middel van slaaptraining leerden ze af hun interne stress uiterlijk te vertonen. Maar zo leren ze wel niet hoe intern hun ervaringen van stress en ongemak te controleren."

Evenwichtsoefening
Opvoedingsexperte Siobhan Freegard van de advieswebsite Netmums: "Ik denk niet dat er iemand is die je zou zeggen dat je je baby niet even mag laten huilen zonder het te troosten, het draait er allemaal om het juiste evenwicht te vinden. Niet elke moeder kan elke uitslapen en het zich dus permitteren om 's nachts haar baby te laten huilen. Zelf kreeg ik vaak de raad om mijn kind niet te troosten, maar het bezorgde me veel meer stress dan mijn baby te knuffelen. Maar er zijn heel wat moeders waarbij laten uithuilen wel werkt."

Pro's en contra's
Dit onderzoek zal het debat over de voor- en nadelen van het laten huilen van kinderen opnieuw doen oplaaien. Er zijn experts die zeggen dat baby's nood hebben aan routine, ze raden aan hen te laten huilen tot ze vanzelf in slaap vallen en zo een vast patroon te kweken. Maar anderen beweren dat mama's op hun instincten moeten vertrouwen en niet te veel moeten vasthouden aan routine.

Bron: HLN.be
Afbeelding Afbeelding
Sandy
Foetus
 
Berichten: 12650
Geregistreerd: 07 sep 2009, 13:04
Woonplaats: Maldegem, Oost-Vlaanderen

Re: Baby laten huilen....??

Berichtdoor Winter » 27 mei 2012, 21:48

Die onderzoeken op zich zijn pure stress! Leg ik mijn kindje in bed en ga uit de kamer en hij huilt onmiddellijk, ga ik niet direct terug hoor! Huilt hij na een paar minuten nog dan wel. t is zoeken en je verstand erbij houden.
Afbeelding

Afbeelding
Winter
Zygote
 
Berichten: 1923
Geregistreerd: 08 sep 2009, 13:40
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Actualiteit

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron